maanantai 12. lokakuuta 2015

Yleistä Schwerinin talousalueesta


Vierailumme Saksan Schwerinissä oli erittäin onnistunut. Alue vastaa elinkeinorakenteeltaan Suomea monella tapaa ja Suomessakin usein vieraillut yhteyshenkilömme Werner Röpert kertoi myös vahvan yrittäjähenkisyyden olevan yksi yhdistävistä tekijöistä.

Schwerinin talousalueella yrityksiä on noin 74 000, joista 65 000 työllistää 5-9 henkilöä.

Maanviljelys on alueella vahvassa roolissa, ja myös turismi on tärkeä elinkeino alueen suurimmissa kaupungeissa. Energiantuotannon osalta alueella on keskitytty tuulivoiman, biokaasun ja aurinkoenergian tuottamiseen.

Digitalisaatio alueen yrityksissä hyödynnetään monipuolisesti. Esimerkiksi eräs paikallinen leipomo myy 95 % tuotteista digitaalisia kanavia hyödyntäen.

Yhteinen valuutta, toimiminen toiseen EU-maahan ja alueiden samankaltaisuudet tekevät yritysten välisestä yhteistyöstä helppoa. Werner kehottaakin yrittäjiä sekä suomessa että saksassa kontaktoimaan rohkeasti toinen toisiaan yhteistyön aloittamiseksi.

Tavoitteenamme matkalla oli tutustua saksalaisiin yrityksiin ja yrityselämään, verkostoitua, saada uusia ideoita ja ajatuksia omaan toimintaan sekä nähdä miten eri maassa asioita tehdään. Tavoitteet saavutettiin ja odotuksia ylitettiin; tuomisena oli ripakopallinen uusia ajatuksia ja ideoita.

Alla kuvassa Taina yhdessä saksalaisten kollegoiden kanssa.

Yhteisessä loppupalaverissa käytiin läpi yritysvierailujen anti.

Kiitos kaikille yrittäjille hienosta reissusta,
Jorma, Taina & Maiju



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti