tiistai 25. lokakuuta 2016

Kirjeitä kotiin vol 1, Helin Bremenin opintomatka

Hei kotoväki,

Nyt se sitten alkoi, reissu meidän SYOagri opiskelijoiden kanssa kohti Bremenin opintomatkaa. Ehditttiin tuossa jo hieman tutustua lentokentällä ja huomasin, että meillä on loistoporukka koossa. Opiskelijoilla on korkeat odotukset opintomatkalleen, ja niin tietysti kuuluu ollakin. Oli mukava kuulla, että talomme oli onnistunut ohjelman suunnittelussa, kuulin jopa sanottavan, että tämän opinto,atkan ohjelma oli kuin tehty yhdelle opiskelijallemme. Peukku! :)


Tulevat päivät Bremenissä ja Verdenissä tulevat olemaan jännittävät. Toivon, että vierailukohteemme ovat opiskeljoille hyödylliset, ja he saavat sieltä kehittämisideoita omille tiloilleen ja toimintaansa. Varmasti työskentely paikallisilla maatiloilla on se kohokohta kaikille!


Heh, tuli vielä mieleen hauska keskustelu opiskelijoiden kanssa. Yksi opiskelijamme alkoi kertomaan kun heidän vasikat olivat karanneet kesällä laitumelta. Sitkeimmät karkulaiset olivat olleet mettässä jopa kolme viikkoa. Tästä muistuikin mieleeni se lapsuuden juhannus, kun meiltä kotoa karkasi ukkosen peläyttämänä se yksi lihotussika, Nökö, kirmaamaan ukkosen räiskyessä pitkin kankaita. Onneksi olin niin pieni, että sain vain tätini kanssa katsoa tuvan ikkunasta, kun iskä, äiskä, siskot ja setämies juoksivat kaatosateessa sitä kiinni! Muistatteko sen tarinan?
Nyt minun täytyy lopettaa, alamme laskeutua.  Pitäkää reissullemme peukkuja, toivottavasti viikko menee hyvin. Koittakaa pärjäillä ja jaksaa siellä puurtaa työnsyrjässä.


Olette rakkaita, nähdään pian!

T. Heli / SYOagriEi kommentteja:

Lähetä kommentti