torstai 27. lokakuuta 2016

Kirjeitä kotiin vol 4, Erikan Bremenin opintomatka


Hei kaikki murut kotona


Tänään jo toinen päivä Saksassa Verdenin kaupungissa. Eilen tutustuttiin kahteen isoon lypsyrobottipaikkaan missä toisessa biokaasulaitos.

Tänään päästiinkin tositoimiin kun meidän viiden opiskelijan porukka jaettiin jokainen eri tilalle työskentelemään päiväksi. Minun tila oli 100 emolehmän tila mistä vasikat myydään puolivuotiaina pois, tilalla on kuusi siitossonnia. Karja rodultaan limusiinejä kuten meidän Ylpeä ja Hämeenkyrö.


Huippu päivä kaiken kaikkiaan, tilan isäntä Gerd on varsinain Pelle Peloton on kelsinyt hienoja apuvälineitä mitkä helpottaa työskentelyä. Minulla oli koko päivän mukana oma henkilökohtainen tulkki Bernd joka käänsi englannin saksaksi, joskin isäntäpari puhuivat englantia myös mutta arastelivat käyttää sitä. Emäntä Fybille on ammatiltaan ihotautilääkäri.
Oli kiva huomata että samat ongelmat meillä on vaikka eri maissa ollaankin, eläinten käyttäytyminen ei eroa saksalaisten ja suomalaisten lehmien välillä. Paljon sain mukaan otettavaa tiedon muodossa ja pääsimpä käymään myös karjahuutokaupassakin. Kuvia otin ja videoita kuvasin joten katsellaan niitä sitten kotona.

Terveisiä kaikille muutama yö ja äiti tulee kotiin.

Rakkaudella,
ÄitiErika on Pirkanmaalainen maatilayrittäjä, joka opiskelee maatilayrittäjän liiketoimintavalmennuksessa kohti yrittäjän ammattitutkintoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti